Ingrediënten:

  • circa 150 g. gare kip, liefst biologisch
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote groene paprika
  • stukje rode ui
  • eventueel wat mais
  • 2 à 3 el. zelfgemaakte mayonaise
  • 2 à 3 el. biogarde yoghurt
  • paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper en zout naar smaak
  • Eventueel verse kruiden als peterselie, bieslook en knoflook

Bereidingswijze:

  • Meng de mayonaise met de biogarde yoghurt en voeg paprikapoeder, chilipoeder, cayennepeper en zout toe naar smaak.
  • Snijd, indien nodig, de kip in stukjes.
  • Maak de paprika's  schoon en snijd deze in repen of stukjes.
  • Maak de ui schoon en snipper deze zo fijn mogelijk.
  • Meng alles door elkaar in een kom, voeg eventueel nog wat maiskorrels toe en proef of het geheel op smaak is.
  • Voeg als je dat lekker vindt nog verse kruiden als peterselie of bieslook toe en wat vers geperste knoflook.

Serveer met zilvervliesrijst, quinoa of een lekker stuk (geroosterd) volkorenbrood.