Ingrediënten:

  • 1 liter zelfgemaakte groente/kruidenbouillon
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 grote aardappel
  • 1 el. volkorenmeel
  • peper, zout en kerriepoeder
  • 2 of 3 hardgekookte eieren
  • 4 tot 6 el (oude) geraspte kaas

 

Ingrediënten:

  • 1 liter zelfgemaakte groente/kruidenbouillon
  • 1 grote pot bruine bonen (ca. 700 g.)
  • 1 blik tomatenblokjes (ca. 400 g.)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 aardappel
  • 1 grote ui
  • 2 of 3 preitjes
  • 2 of 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 2 takjes lavas
  • 5 takjes bladselderij
  • 5 takjes peterselie
  • peper en zout

 

Ingrediënten:

  • 2 grote òf 3 à 4  kleine courgettes
  • 1 rode ui
  • 2 of meer teentjes knoflook
  • 1 el. olijfolie
  • 500 ml. kruidenbouillon, liefst zelfgemaakt
  • een handvol verse peterselie
  • een flinke el. oregano
  • peper en zout
  • Eventueel als vulling: extra gesnipperd rood uitje, plakjes champignon, geraspte (geiten)kaas, reepjes (gerookte) zalm, reepjes runderrookvlees, in parten gesneden gekookt eitje.

 

Ingrediënten:

  • 1 liter water
  • 3 of 4 courgettes
  • 1 ui
  • 1 winterwortel 
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • een stukje knolselderij
  • een stukje venkel
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse peterselie
  • takjes verse lavas (=maggiplant)
  • takjes verse bladselderij
  • takjes verse tijm
  • bieslook
  • 1 laurierblaadje
  • 2 of 3 teentjes knoflook
  • desgewenst wat rozemarijn

 

Ingrediënten:

  • 300 g.rode of groene linzen
  • 1 liter zelfgemaakte groente/kruidenbouillon
  • 2 uien
  • 200 g. soepgroente
  • 2 takjes bladselderij
  • peper en zout
  • Als je het lekker vindt:
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl. kerriepoeder
  • 0,5 tl. chilipoeder
  • 0,5 tl. gemberpoeder
  • eventueel 1 el. volkorenmeel

 

Ingrediënten:

  • 1 liter zelfgemaakte kippenbouillon
  • Extra groente bv. ui, tomaat, prei, paprika, champignons
  • 4 tot 6 el. pindakaas
  • 1 tl. sambal (of meer...)
  • Peper en zout
  • eventueel een scheutje ketjap