Ingrediënten:

  • 4 moten zalm
  • 1 el. liefst koud geslagen honing
  • 1 el. olijfolie
  • 1 el. ketjap
  • tabasco naar smaak
  • sambal naar smaak
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

  • Maak een marinade van de honing, olijfolie, ketjap, tabasco, peper en zout.
  • Leg de zalmfilet in de marinade en laat, in de koelkast, een uurtje marineren.
  • Grill de zalmfilets in ongeveer 10 minuten gaar onder de grill of op de barbeque.

 

Ingrediënten:

  • Ongeveer 1/3 deel van het basisbrooddeegrecept
  • Zelfgemaakte tomatensaus
  • groenten naar smaak. Bijvoorbeeld ui, paprika, champignon, tomaat, artisjokken, spinazie
  • 1/2 blikje tonijn op water
  • eventueel wat extra kruiden als knoflook, cayennepeper, oregano en dergelijke
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze:

  • Maak vantevoren je eigen tomatensaus
  • Start op tijd met het maken van het deeg zodat het voldoende de tijd heeft om goed te rijzen.
  • Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
  • Als het deeg goed is gerezen kneed het dan nog één keer goed door. Voeg nog bloem toe als het te vochtig is om uit te rollen.
  • Rol met een deegroller een dunne plak van het deeg.
  • Rol de plak voorzichtig om je deegroller en leg hem op de bakplaat.
  • Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek nog wat narijzen.
  • Warm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Laat de tonijn goed uitlekken.
  • Maak de groenten die je wilt gebruiken schoon en snijd ze zoals jij het lekker vindt.
  • Bestrijk het deeg met tomatensaus en beleg het met groenten.
  • Leg tussen de groenten de uitgelekte stukken tonijn.
  • Voeg eventueel nog extra kruiden toe.
  • Beleg tot slot met kaas.
  • Bak de pizza in de oven in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.

Ook lekker met garnalen en/of sardines.
Serveer met een gemengde salade.