Ingrediënten:
- 4 moten zalm
- 1 el. liefst koud geslagen honing
- 1 el. olijfolie
- 1 el. ketjap
- tabasco naar smaak
- sambal naar smaak
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Maak een marinade van de honing, olijfolie, ketjap, tabasco, peper en zout.
- Leg de zalmfilet in de marinade en laat, in de koelkast, een uurtje marineren.
- Grill de zalmfilets in ongeveer 10 minuten gaar onder de grill of op de barbeque.
Ingrediënten:
- Ongeveer 1/3 deel van het basisbrooddeegrecept
- Zelfgemaakte tomatensaus
- groenten naar smaak. Bijvoorbeeld ui, paprika, champignon, tomaat, artisjokken, spinazie
- 1/2 blikje tonijn op water
- eventueel wat extra kruiden als knoflook, cayennepeper, oregano en dergelijke
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
- Maak vantevoren je eigen tomatensaus
- Start op tijd met het maken van het deeg zodat het voldoende de tijd heeft om goed te rijzen.
- Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier.
- Als het deeg goed is gerezen kneed het dan nog één keer goed door. Voeg nog bloem toe als het te vochtig is om uit te rollen.
- Rol met een deegroller een dunne plak van het deeg.
- Rol de plak voorzichtig om je deegroller en leg hem op de bakplaat.
- Laat het deeg afgedekt met een vochtige theedoek nog wat narijzen.
- Warm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Laat de tonijn goed uitlekken.
- Maak de groenten die je wilt gebruiken schoon en snijd ze zoals jij het lekker vindt.
- Bestrijk het deeg met tomatensaus en beleg het met groenten.
- Leg tussen de groenten de uitgelekte stukken tonijn.
- Voeg eventueel nog extra kruiden toe.
- Beleg tot slot met kaas.
- Bak de pizza in de oven in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
Ook lekker met garnalen en/of sardines.
Serveer met een gemengde salade.