Ingrediënten:
- 50 g. gewelde, ongezwavelde rozijnen
- 25 g. gewelde incabessen
- 2,5 ring gewelde gedroogde appel
- 75 g. dadels (met pit gewogen)
- 50 g. amandelmeel
- 50 g. haver(mout)meel
- 50 g. volkorenmeel
- 1 el. gebroken lijnzaad
- 2 el. gemalen kokos
- 40 g. gesmolten kokosolie
- 3 el. agavesiroop
- 0,5 el. kaneel
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
- Smelt de kokosolie.
- Roer de kokosolie en de agavesiroop door de droge ingrediënten.
- Is het deeg te droog? Roer er dan nog wat extra kokosolie of een klein beetje water doorheen.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Gebruik een maatlepel of iets anders om koekjes te vormen.
- Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
- Laat de koekjes goed afkoelen voor je ze van het bakblik afhaalt. De kokosolie blijft namelijk lang zacht waardoor ze makkelijk uit elkaar vallen als ze nog warm zijn.
Ingrediënten:
- 25 gram rozijnen, ongeweld
- 25 gram grofgehakte walnoten
- 25 gram grofgehakte pecannoten
- 25 gram pompoenpitten
- 40 gram geraspte kokos
- 40 gram amandelmeel
- 25 gram gesmolten roomboter
- 1 eetlepel honing
- 1 ei
- scheutje citroensap
- kaneel naar smaak
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 150 graden Celsius.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Vorm met 2 lepels bergjes van gelijke grootte en leg deze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
Ingrediënten:
- 80 g. gesmolten kokosolie
- 25 g. cacao
- 4 el. honing
- Voldoende gehakte of hele noten (bv. hazelnoten) of pinda's
Bereidingswijze:
- Smelt de kokosolie en roer de cacao er doorheen.
- Hak, indien gewenst, de noten of pinda's klein.
- Roer de noten of pinda's door de kokosolie.
- Laat het geheel wat afkoelen tot de kokosolie niet meer zo vloeibaar is.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep hierop, met een eetlepel, bergjes van het notenmengsel.
- Steek eventueel in elk rotsje een cocktailprikker om schone handen te houden tijdens het snoepen.
- Laat goed afkoelen en bewaar de notenrotsjes in de koelkast.
Ingrediënten:
- 80 g. havervlokken of havermout
- 60 g. volkorenmeel
- 4 el. geraspte kokos
- 1 el. lijnzaad
- 1 el. honing
- 6 druppels stevia
- 1 rijpe banaan
- 1 tl baking soda
- 1 tl. kaneel
- 3 el. citroen- of limoensap
- eventueel een handje rozijnen en/of gehakte noten
- eventueel 1 el. cacaopoeder
- 40 g. pindakaas zonder suiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Meng de havervlokken, geraspte kokos, lijnzaad en eventueel het cacaopoeder en maal dit, als je dat lekkerder vindt, in de blender tot grof of fijn meel.
- Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en/of rozijnen toe aan het meelmengsel.
- Meng tot een mooi egaal deeg.
- Roer tot slot de rozijnenen/of gehakte noten er door.
- Vorm met je handen kleine balletjes en druk deze iets plat met een vork of lepel.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
Deze koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.
Ingrediënten:
- 3 stuks fruit bijvoorbeeld appels, peren, perzikken, nectarines óf 6 tot 8 stuks pruimen, abrikozen
- eventueel wat gewelde rozijnen
- kaneel en/of gember
- klontje grasboter
- 25 g. gesmolten grasboter
- 40 g. bruine amandelen
- 25 g. walnoten
- 25 g. pecannoten
- 25 g. pompoenpitten
- 40 g. kokosrasp
- 1 el. honing
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 160 graden Celsius.
- maak het fruit schoon en snijd het in stukken.
- Smelt het klontje roomboter in een koekenpan en bak het fruit even kort op en niet te hoog vuur.
- Maak het fruit op smaak met de kaneel en/of gember.
- Vermaal de amandelen en pompoenpitten tot meel.
- Hak de pecannoten en walnoten grof.
- Meng het meel met de noten en de kokosrasp.
- Voeg de honing en de (gesmolten) roomboter toe.
- Maak met je handen een kruimelig deeg van dit mengsel.
- Als je het te droog vindt kun je nog wat extra boter toevoegen.
- Vet een ovenschaal in met wat boter en doe onderin de schaal het fruitmengsel.
- Dek het fruitmengsel af met het kruimeldeeg.
- Bak de crumble in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.
Ingrediënten:
- 100 g. volkoren(spelt)meel
- 100 g. havermout
- 100 g. gewelde rozijnen
- 100 g. roomboter
- eventueel wat (noten)melk
- zout
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Vermaal de havermout in een keukenmachine tot meel.
- Voeg het volkoren(spelt)meel, de gewelde rozijnen, de roomboter en het zout toe en draai alles tot een mooie deegbal.
- Voeg als het deeg te droog is eventueel wat (noten)melk toe.
- Vorm ronde koekjes van het deeg en bak deze, op een met bakpapier beklede bakplaat, in het midden van de oven.
- De koekjes zijn in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.