Ingrediënten:

  • 50 g. gewelde, ongezwavelde rozijnen
  • 25 g. gewelde incabessen
  • 2,5 ring gewelde gedroogde appel
  • 75 g. dadels (met pit gewogen)
  • 50 g. amandelmeel
  • 50 g. haver(mout)meel
  • 50 g. volkorenmeel
  • 1 el. gebroken lijnzaad
  • 2 el. gemalen kokos
  • 40 g. gesmolten kokosolie
  • 3 el. agavesiroop
  • 0,5 el. kaneel

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
  • Smelt de kokosolie.
  • Roer de kokosolie en de agavesiroop door de droge ingrediënten.
  • Is het deeg te droog? Roer er dan nog wat extra kokosolie of een klein beetje water doorheen.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Gebruik een maatlepel of iets anders om koekjes te vormen.
  • Bak de koekjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
  • Laat de koekjes goed afkoelen voor je ze van het bakblik afhaalt. De kokosolie blijft namelijk lang zacht waardoor ze makkelijk uit elkaar vallen als ze nog warm zijn.


Ingrediënten:

  • 25 gram rozijnen, ongeweld
  • 25 gram grofgehakte walnoten
  • 25 gram grofgehakte pecannoten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 40 gram geraspte kokos
  • 40 gram amandelmeel
  • 25 gram gesmolten roomboter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 ei
  • scheutje citroensap
  • kaneel naar smaak

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Vorm met 2 lepels bergjes van gelijke grootte en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.

 

Ingrediënten:

  • 80 g. gesmolten kokosolie
  • 25 g. cacao
  • 4 el. honing
  • Voldoende gehakte of hele noten (bv. hazelnoten) of pinda's

Bereidingswijze:

  • Smelt de kokosolie en roer de cacao er doorheen.
  • Hak, indien gewenst, de noten of pinda's klein.
  • Roer de noten of pinda's door de kokosolie.
  • Laat het geheel wat afkoelen tot de kokosolie niet meer zo vloeibaar is.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep hierop, met een eetlepel, bergjes van het notenmengsel.
  • Steek eventueel in elk rotsje een cocktailprikker om schone handen te houden tijdens het snoepen.
  • Laat goed afkoelen en bewaar de notenrotsjes in de koelkast.

 

Ingrediënten:

  • 80 g. havervlokken of havermout
  • 60 g. volkorenmeel
  • 4 el. geraspte kokos
  • 1 el. lijnzaad
  • 1 el. honing
  • 6 druppels stevia
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl baking soda 
  • 1 tl. kaneel
  • 3 el. citroen- of limoensap
  • eventueel een handje rozijnen en/of gehakte noten
  • eventueel 1 el. cacaopoeder
  • 40 g. pindakaas zonder suiker

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Meng de havervlokken, geraspte kokos, lijnzaad en eventueel het cacaopoeder en maal dit, als je dat lekkerder vindt, in de blender tot grof of fijn meel.  
  • Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en/of rozijnen toe aan het meelmengsel.
  • Meng tot een mooi egaal deeg.
  • Roer tot slot de rozijnenen/of gehakte noten er door.
  • Vorm met je handen kleine balletjes en druk deze iets plat met een vork of lepel.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.

Deze koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.

 

Ingrediënten:

  • 3 stuks fruit bijvoorbeeld appels, peren, perzikken, nectarines óf 6 tot 8  stuks pruimen, abrikozen
  • eventueel wat gewelde rozijnen
  • kaneel en/of gember
  • klontje grasboter
  • 25 g. gesmolten grasboter
  • 40 g. bruine amandelen
  • 25 g. walnoten
  • 25 g. pecannoten
  • 25 g. pompoenpitten
  • 40 g. kokosrasp
  • 1 el. honing

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • maak het fruit schoon en snijd het in stukken.
  • Smelt het klontje roomboter in een koekenpan en bak het fruit even kort op en niet te hoog vuur.
  • Maak het fruit op smaak met de kaneel en/of gember.
  • Vermaal de amandelen en pompoenpitten tot meel.
  • Hak de pecannoten en walnoten grof.
  • Meng het meel met de noten en de kokosrasp.
  • Voeg de honing en de (gesmolten) roomboter toe.
  • Maak met je handen een kruimelig deeg van dit mengsel.
  • Als je het te droog vindt kun je nog wat extra boter toevoegen.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter en doe onderin de schaal het fruitmengsel.
  • Dek het fruitmengsel af met het kruimeldeeg.
  • Bak de crumble in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten:

  • 100 g. volkoren(spelt)meel
  • 100 g. havermout
  • 100 g. gewelde rozijnen
  • 100 g. roomboter
  • eventueel wat (noten)melk 
  • zout

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vermaal de havermout in een keukenmachine tot meel.
  • Voeg het volkoren(spelt)meel, de gewelde rozijnen, de roomboter en het zout toe en draai alles tot een mooie deegbal.
  • Voeg als het deeg te droog is eventueel wat (noten)melk toe.
  • Vorm ronde koekjes van het deeg en bak deze, op een met bakpapier beklede bakplaat, in het midden van de oven.
  • De koekjes zijn in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.