Ingrediënten:
- 3,5 dl. liefst biologische melk, amandelmelk, kokosmelk of iets dergelijks
- citroenschil, liefst biologisch en goed gewassen
- 200 gram oud volkoren (spelt)brood zonder korst
- 2 liefst biologische eieren
- 25 g. roomboter
- 70 g. gewelde, liefst ongezwavelde, rozijnen
- 1 appel of banaan
- eventueel wat gehakte, liefst ongebrande,noten
- eventueel wat kleingesneden, liefst ongezwaveld, gedroogd fruit bijvoorbeeld abrikozen, dadels, vijgen, pruimen
- kaneel naar smaak
- gemberpoeder naar smaak
- óf koekkruiden naar smaak
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Vet een springvorm (20 cm.) in met wat boter en bestrooi deze met paneermeel (liefst zelfgemaakt van volkoren(spelt)brood).
- Snijd het brood in stukjes.
- Kook van de melk met de citroenschil en het brood, al roerend, een zeer dikke pap.
- Haal de pap van het vuur.
- Verwijder de citroenschil.
- Scheid de eieren.
- Roer de dooiers met de rozijnen, de kleingesneden appel of banaan en eventueel de gehakte noten, het gedroogde fruit en de kruiden door de pap.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de pap.
- Doe de massa in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven gaar en lichtbruin.
- Warm en koud lekker!