Ingrediënten:

  • 80 g. havervlokken of havermout
  • 60 g. volkorenmeel
  • 4 el. geraspte kokos
  • 1 el. lijnzaad
  • 1 el. honing
  • 6 druppels stevia
  • 1 rijpe banaan
  • 1 tl baking soda 
  • 1 tl. kaneel
  • 3 el. citroen- of limoensap
  • eventueel een handje rozijnen en/of gehakte noten
  • eventueel 1 el. cacaopoeder
  • 40 g. pindakaas zonder suiker

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Meng de havervlokken, geraspte kokos, lijnzaad en eventueel het cacaopoeder en maal dit, als je dat lekkerder vindt, in de blender tot grof of fijn meel.  
  • Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en/of rozijnen toe aan het meelmengsel.
  • Meng tot een mooi egaal deeg.
  • Roer tot slot de rozijnenen/of gehakte noten er door.
  • Vorm met je handen kleine balletjes en druk deze iets plat met een vork of lepel.
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.

Deze koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.