Ingrediënten:
- 80 g. havervlokken of havermout
- 60 g. volkorenmeel
- 4 el. geraspte kokos
- 1 el. lijnzaad
- 1 el. honing
- 6 druppels stevia
- 1 rijpe banaan
- 1 tl baking soda
- 1 tl. kaneel
- 3 el. citroen- of limoensap
- eventueel een handje rozijnen en/of gehakte noten
- eventueel 1 el. cacaopoeder
- 40 g. pindakaas zonder suiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Meng de havervlokken, geraspte kokos, lijnzaad en eventueel het cacaopoeder en maal dit, als je dat lekkerder vindt, in de blender tot grof of fijn meel.
- Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en/of rozijnen toe aan het meelmengsel.
- Meng tot een mooi egaal deeg.
- Roer tot slot de rozijnenen/of gehakte noten er door.
- Vorm met je handen kleine balletjes en druk deze iets plat met een vork of lepel.
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin.
Deze koekjes zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.