Ingrediënten:

  • 250 g. volkorenmeel
  • 100 g. bloem
  • 50 g. havervlokken (eventueel vermalen tot meel)
  • 1 tl. baking soda=bicarbonaat
  • 1 tl. zout
  • 1 ei
  • 300 ml. melkkefir of karnemelk
  • eventueel noten, rozijnen, gedroogde zuidvruchten o.i.d. als vulling

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 190 graden Celsius.
  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom. 
  • Kneed met de hand een soepel deeg.
  • Vorm van het deeg desgewenst 12 kleine broodjes of maak één groot vloerbrood.
  • Bak het brood of de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat onderin de oven.
  • De baktijd is afhankelijk van de grootte van je brood/broodjes.
  • Bak het brood in 15 tot 45 minuten gaar en bruin.
  • Gaar brood klinkt hol als je er op klopt.