Ingrediënten:
- 250 g. volkorenmeel
- 100 g. bloem
- 50 g. havervlokken (eventueel vermalen tot meel)
- 1 tl. baking soda=bicarbonaat
- 1 tl. zout
- 1 ei
- 300 ml. melkkefir of karnemelk
- eventueel noten, rozijnen, gedroogde zuidvruchten o.i.d. als vulling
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Kneed met de hand een soepel deeg.
- Vorm van het deeg desgewenst 12 kleine broodjes of maak één groot vloerbrood.
- Bak het brood of de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat onderin de oven.
- De baktijd is afhankelijk van de grootte van je brood/broodjes.
- Bak het brood in 15 tot 45 minuten gaar en bruin.
- Gaar brood klinkt hol als je er op klopt.