Als voedingskundige/diëtist heb ik altijd al interesse gehad in alles wat met voeding te maken heeft. Niet alleen in alles wat met gezond of ongezond eten te maken heeft maar ook alles wat met lekker eten, koken en bakken te maken heeft.

Al jong kwam ik in aanraking met mensen die er geen standaard voedingspatroon op na hielden. Wij aten thuis bijvoorbeeld een aantal jaren vegetarisch en mijn ouders hadden in hun achtertuin een hoekje ingericht om zelf groenten en kruiden te kweken. Familie van me at macrobiotisch en was erg bezig met de ideeën van Rudolf Steiner. Een buurvrouw van een paar huizen verder volgde het Moermandieet omdat ze aan kanker leed. Toen ik eenmaal op de opleiding voeding en diëtetiek zat en verkering had met mijn huidige man ontmoette ik zijn tante die ook het Moermandieet had gevolgd om te genezen van de ziekte van Hodgkin. Dit wakkerde mijn interesse voor alternatieve, of liever gezegd complementaire (=aanvullende) geneeswijzen aan. Het onderwerp Moermandieet boeide mij zo dat ik daar graag mijn afstudeerscriptie over wilde doen maar helaas stond mijn  opleiding daar niet achter omdat het onderwerp, in hun ogen, niet wetenschappelijk was onderbouwd.

Nu we vele jaren verder zijn is er steeds meer wetenschappelijke onderbouwing voor het positieve effect dat voeding op ons lichaam kan hebben.

Voor mij is het belangrijk dat mensen zelf bewuste keuzes maken. We zijn nou eenmaal niet allemaal hetzelfde en wat voor de één goed werkt hoeft voor de ander niet te werken. Dit is de reden dat ik er voor kies om zoveel mogelijk informatie te geven over voeding, voedingsmiddelen en voedingsstoffen zodat mensen zelf kunnen bepalen wat bij ze past. Niet alleen is ieders lichaam uniek maar ook ieders situatie is anders.

Wanneer we zelf, op basis van goede informatie, bewuste keuzes maken vergroot dit ook de kans dat we de nieuwe gewoonten kunnen vasthouden.

Op deze site komt dus zoveel mogelijk informatie zodat je zelf kunt bepalen wat bij jou en jouw situatie past met daarbij zoveel mogelijk tips om het eenvoudiger te maken de keuzes die je maakt om te zetten in nieuwe gewoontes.

Deze site bevindt zich op dit moment in een fase van opbouw. Dit betekent dat de informatie die er op te vinden is niet volledig is. In de loop van de komende tijd zal er steeds meer informatie gepubliceerd worden.

In mijn beleving zal deze site nooit helemaal af zijn. Bij nieuwe inzichten en onderzoeken zullen er nieuwe stukjes verschijnen of oude stukjes aangepast worden naar nieuwe inzichten.

P.S. Omdat in mijn ogen niemand de volledige waarheid heeft maar ieder een puzzelstukje van de hele puzzel bezit ben ik bewust een onafhankelijk voedingskundige/diëtist.

De titel diëtist is een beschermde titel. Alleen mensen met een afgeronde hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek mogen zich diëtist noemen. Door de vierjarige paramedische opleiding heeft een diëtist kennis van medische achtergronden als anatomie, fysiologie, pathologie, biochemie, microbiologie en dergelijke. Daarnaast heeft ze, onder andere, ook verstand van voorlichting/onderwijs en coaching. Dit in tegenstelling tot veel mensen die zichzelf ook voedings(des)kundig mogen noemen na het volgen van een (schriftelijke) opleiding van een paar maanden of een jaar.