Als voedingskundige/diëtist heb ik altijd al interesse gehad in alles wat met voeding te maken heeft. Niet alleen in alles wat met gezond of ongezond eten te maken heeft maar ook alles wat met lekker eten, koken en bakken te maken heeft.

Al jong kwam ik in aanraking met mensen die er geen standaard voedingspatroon op na hielden. Wij aten thuis bijvoorbeeld een aantal jaren vegetarisch en mijn ouders hadden in hun achtertuin een hoekje ingericht om zelf groenten en kruiden te kweken. Familie van me at macrobiotisch en was erg bezig met de ideeën van Rudolf Steiner. Een buurvrouw van een paar huizen verder volgde het Moermandieet omdat ze aan kanker leed. Toen ik eenmaal op de opleiding voeding en diëtetiek zat en verkering had met mijn huidige man ontmoette ik zijn tante die ook het Moermandieet had gevolgd om te genezen van de ziekte van Hodgkin. Dit wakkerde mijn interesse voor alternatieve, of liever gezegd complementaire (=aanvullende) geneeswijzen aan. Het onderwerp Moermandieet boeide mij zo dat ik daar graag mijn afstudeerscriptie over wilde doen maar helaas stond mijn  opleiding daar niet achter omdat het onderwerp, in hun ogen, niet wetenschappelijk was onderbouwd.

Als Christen geloof ik dat God onze Schepper is en dat Hij het beste weet wat goed voor ons is. Zijn Bijbelse voedingsadviezen laten ons zien hoe onze voeding er bij voorkeur uit zou moeten zien. Ons lichaam heeft Hij gemaakt met de eigenschap dat het zichzelf kan genezen. Ook heeft Hij de natuur om ons heen gecreëerd met alles erin wat we nodig hebben om ons lichaam gezond te houden.

Voor mij is God  de Voedingskundige/Diëtist bij uitstek!

Er zijn veel mensen die de bijbel letterlijk nemen maar deze Bijbelse voedingsadviezen toch niet toepassen in hun leven omdat ze geloven dat God ons in de bijbel ook heeft gezegd dat we ons niet meer aan deze adviezen en wetten hoeven te houden. Veel van de teksten die ze hiervoor aanhalen zijn echter uit de context gehaald of voor meerdere interpretaties vatbaar.

Deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Het is echter niet uit te sluiten dat de geboden informatie onvolledig of niet geheel juist is. We aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor enig gevolg, direct of indirect, voortvloeiend uit het raadplegen van deze website. Deze informatie is niet bedoeld als medisch of therapeutisch advies. Bij gezondheidsproblemen dient u zich te wenden tot een gekwalificeerd arts. Op alle informatie van deze website is deze disclaimer van toepassing.