Noten zijn vet en dus moet je er vooral niet teveel van eten. Dat is zo'n beetje de mening van iedereen die een paar of wat meer kilo's kwijt wil.
Toch is het regelmatig eten van noten een gezonde gewoonte. Neem bijvoorbeeld walnoten. Mensen die dagelijks wat walnoten eten zorgen ervoor dat ze op die manier stoffen binnenkrijgen die belangrijk zijn voor het behouden van gezonde bloedvaten.
Ook uit onderzoeken blijkt dat het dagelijks eten van een handje noten goed voor je is. Het verkleint namelijk de kans op stille ontstekingen. Deze stille ontstekingen, ook wel laaggradige ontstekingen genoemd, worden steeds vaker in verband gebracht met het ontstaan van welvaartziekten als diabetes, hart-en vaatziekten, kanker en dergelijke.
Het is wel belangrijk om ongezouten en ongebrande noten te nemen. Bij het branden van noten worden namelijk gezonde vetten omgezet in ongezonde vetten en teveel zout is ook niet goed voor ons lichaam. Maar een handje ongebrande, ongezouten noten is een super gezond tussendoortje!