Een eetbare folie in plaats van plastic verpakking. Dat klinkt goed. Vooral omdat deze verpakking in tegenstelling tot plastic verpakkingen biologisch afbreekbaar is en geen schadelijke stoffen als BPA bevat. Dat zijn twee grote voordelen ten op zichte van plastic verpakkingen.
Mijn vraagtekens zet ik echter bij het stukje 'eetbaar'.
Gemaakt van het melkeiwit caseïne klinkt gezond maar hoe gezond is dit product nou echt als we het, zoals in het artikel wordt geopperd, ook gaan consumeren? Caseïne en pectine zullen het probleem niet zijn maar wat te denken van glycerol (E422)

Glycerol wordt niet alleen gebruikt als vulstof  in bepaalde voedingsmiddelen maar het zit onder andere ook in laxeermiddelen. In de bijsluiters van deze middelen worden toch echt bijwerkingen van glycerol vermeld. Bijwerkingen als: Hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braken, dorst en hoge bloeddruk

Voor we dus de conslusie trekken dat deze folie ook eetbaar is lijkt mij een gedegen onderzoek naar de mogelijke bijwerkingen van glycerol geen halve maatregel.