Toen ik nog gewoon suiker gebruikte was ik gek op chocola. Alles met chocola ging naar binnen. Soms zelfs een hele reep melkchocolade met hazelnoten in één keer.
En ik moet toegeven: Ik ben nog steeds gek op chocola en alles waar chocola in of op zit! Als ik ergens op visite ben en er is chocola dan kan ik het vergeten. Vermoedelijk leer ik dat nooit af. Maar... Ik heb wel een oplossing gevonden voor thuis. Zelf haal ik nooit meer chocola in huis en als ik de behoefte voel om chocola te snoepen dan pak ik het recept van de gezonde truffels erbij en maak daar, in een mum van tijd, een flinke lading van. Na één, twee, drie en soms zelfs wel vier truffels is mijn behoefte aan chocola verzadigd. Het enige dat ik dan als de bliksem moet regelen is de rest van mijn truffels weggeven òf invriezen want anders loop ik het risisco dat ik er teveel van eet. En hoewel het veel gezonder is als chocola. Ook van gezonde dingen kun je te veel eten...