Biologische groenten en fruit hebben de voorkeur. Ze bevatten meer voedingsstoffen omdat ze groeien op een rijkere bodem en ze bevatten geen chemische bestrijdingsmiddelen. 
Het kan zijn dat je geen biologische groente en fruit kunt of wilt kopen. Bijvoorbeeld omdat ze te duur zijn of omdat ze bij jou in de buurt niet te krijgen zijn. Koop dan gewoon groenten en fruit die je wel kunt krijgen en was deze goed. Met wassen raak je al zo'n 80% van de bestrijdingsmiddelen kwijt. Zeker als je het fruit of de groenten tijdens het wassen enigszins kunt wrijven. Het voordeel van voldoende groenten en fruit eten is veel groter dan het nadeel van de restjes van bestrijdingsmiddelen die je daarbij binnen krijgt. 
Er wordt her en der geadviseerd om 'gewone' groenten en fruit te wassen met baking soda en zelfs met een combinatie van baking soda en natuurazijn om bestrijdingsmiddelen kwijt te raken. Dit is echt niet nodig. Als je gewoon goed wast ben je het meeste van deze stoffen al kwijt. En denk er om...! Biologische groenten en fruit moeten ook goed gewassen worden.

Uit ervaring weet ik dat je erg ziek kunt worden van biologisch fruit dat onvoldoende is gewassen. Deze producten kunnen namelijk net zo goed als de reguliere producten parasieten en bacterën bevatten. Dit komt bijvoorbeeld doordat het water waarmee ze worden besproeid wordt gerecycled. Ook is het mogelijk dat biologische producten micro-toxinen bevatten. Dit zijn giftige stoffen die door bacteriën worden uitgescheiden. Verder gaan de meeste mensen er van uit dat biologische producten onbespoten zijn. Dat is niet het geval. Ook bij biologische producten worden bestrijdingsmiddelen gebruikt alleen zijn dit natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

Conclusie: Alle groenten en fruit goed wassen.
En: Wel of niet biologisch... Voor je gezondheid is het gewoon goed om voldoende groenten en fruit te eten.